Search
Close this search box.

POČEO HOD FRANJEVAČKE MLADEŽI Od Kutjeva do Assisa

Hod Franjevačke mladeži u Osječkom područnom bratstvu počeo je jučer u Kutjevu. Hod se ove godine održava pod geslom „Stopama svetoga Franje“.
Članovi bratstava Frame iz osječkog područja i njihovi duhovni asistenti okupili su se jučer u Kutjevu odakle su krenuli na Hod koji će završiti u nedjelju 30. srpnja u Cerniku.
Potom će se autobusima zaputiti prema La Verni i Asizu gdje će na blagdan Gospe od anđela – Porcijunkulu, u srijedu 2. kolovoza, izmoliti potpuni oprost i sudjelovati na svečanoj misi.
O dolasku mladih framaša u Kutjevo na župnoj internetskoj stranici zabilježeno je slijedeće: – Danas su našu župu posjetili mladi Franjevačke mladeži koji su u svetištu Gospe kutjevske započeli svoj Franjevački hod prema Asizu kako bi ondje proslavili Gospu od Anđela – Porcijunkulu. To je poseban dan kada se franjevci spominju obraćenja sv. Franje. Misno slavlje predvodio je fra Mislav Lukačević koji je potaknuo mlade da na početku ovog hodočašća otvore srca Gospodinu koji je već pripremio brojne milosti, te da osluškuju Božji glas koji poziva ali i pita hoćeš li?
Oko 80-ak mladih iz Osijeka – Tvrđe, Otoka, Slavonskog Broda, Našica, Požege, Đakova, te Vukovara i Borova Naselja krenuli su svojim hodom častiti Boga, a mi na sve njih zazivamo Božji blagoslov i molimo zagovor Gospe kutjevske!
Tijekom današnjeg dana sudionici ovogodišnjeg hoda „Stopama svetog Franje“ na relaciji Kutjevo – Cernik – Asiz, jutros su stigli na područje Novokapelačkog dekanata Požeške biskupije. U Dragovcima su imali odmor i okrjepu i potom nastavili put u Novu Kapelu.
Izvor: IKA, V.Milković, V. Mikić, župa Kutjevo

Vezano
Vezano