Search
Close this search box.

POČEO IZBOR NAJLJEPŠEG I NAJBOLJEG VRTIĆA U HRVATSKOJ U konkurenciji su i pleternička „Tratinčica” te kutjevački „Grozdić” – pomozite im svojim glasom u natjecanju!

Kreće još jedan, četvrti po redu Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj, a ovaj put za titulu se natječe 40 vrtića iz 23 grada i 16 općina! I ovaj put izbor provodimo na dvije platforme – Najljepši vrtić biramo preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrati stručni žiri.

Ovim jedinstvenim izborom gradonačelnik.hr na jednom mjestu okuplja najljepše vrtiće u zemlji te na taj način dodatno promiče i potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića kao i njihovu proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima. Naš projekt prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje te su se uključili kao pokrovitelji. U suradnji s njima izradili smo kriterije temeljem kojih će njihovi predstavnici – Larisa Ott Filipović, voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje i  Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnik gradonačelnik.hr-a, ocijeniti i izabrati pobjednike među vrtićima koji će se natjecati za titulu najboljeg u Hrvatskoj.
Najbolje vrtiće u kategoriji gradova i općina naš žiri će proglasiti među 22 kandidata, dok se za titulu najljepšega natječe 39 vrtića. Izbor najljepšeg vrtića provodi se na našoj Facebook stranici na kojoj smo, redoslijedom kojim su pristizale prijave, objavili fotogalerije svih prijavljenih vrtića. Kao i prošle godine, pobjednike izbora za najljepši vrtić proglasit ćemo u četiri kategorije – općine, mali, srednji i veliki gradovi.
Glasovanje će trajati do srijede, 19. lipnja u podne, nakon čega ćemo prebrojati i prekontrolirati lajkove te potom i objaviti pobjednike. 
Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da ćemo u zbrajanju glasova računati samo lajkove na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića. Zbog transparentnosti i izbjegavanja višestrukog glasovanja, u zbrajanju rezultata priznati samo lajkove na objave na našoj stranici. Također, napominjemo i kako ćemo od ukupnog rezultata oduzimati sve lajkove sa lažnih profila s kojima smo se, na žalost, susretali u proteklim izborima.
Pobijedit će vrtić koji u konačnici bude imao najviše lajkova, pa ovim putem pozivamo sve gradove, njihove vrtiće i sve one koji imaju svoje favorite, da sheraju objavu svog vrtića i pozovu svoje sugrađane da ga svojim glasovima podrže – na našoj FB stranici.

Kao što smo već naveli, u ovogodišnji izbor prijavilo se 40 vrtića iz 22 grada i 17 općina iz svih krajeva Hrvatske, a uz pobjednike i neke od  najboljih iz našeg prošlog izbora, tu je i mnoštvo novih, sredstvima NPOO-a novoizgrađenih prekrasnih vrtića koji se po prvi put prijavljuju ili su u međuvremenu obnovljeni.
Redoslijedom kojim su nam pristizale prijave i kojim su objavljeni na FB-u, evo tko sve sudjeluje u izboru:

OPĆINE:
DV Regoč, Babina Greda; DV Ljubičica, Jasenice; DV Vlakić, Martijanec; DV Mendula, Pirovac; DV Gardelin, Pakoštane; DV Maslačak, Primorski Dolac; DV Ribica, Podbablje; DV Vojnić, Vojnić; DV Lipa, Čađavica; DV Ogledalce, Ernestinovo; DV Snježna Pahulja, Fužine; DV Zvončica, Punitovci; DV Proljeće, Kloštar Ivanić; DV Pčelica, Molve; DV Pušlek, Marija Bistrica; DV Bambi, Andrijaševci

MALI GRADOVI:
DV Maslačak, Mursko Središće; DV Maza – Ladimirevci, Valpovo; DV Tratinčica, Pleternica; DV Pčelica, Čazma; DV Pinokio, Donji Miholjac; DV Radost, Crikvenica; DV Zvončić, Ozalj; DV Bubamara, Glina; DV Maslačak, Garešnica; DV V. Božiković, Hvar; DV Bambi, Vrbovsko; DV Grozdić, Kutjevo,

SREDNJI GRADOVI:
DV Radost – Stribor, Novska; DV Đakovo – Botić, Đakovo; DV Duga Resa – Kasar, Duga Resa; DV Ivanić Grad, Ivanić-Grad

VELIKI GRADOVI: 
DV Rin Tin Tin, Pula; DV Smilje, Šibenik; DV Krijesnica – Molvice, Samobor; DV Vukovar 1, Vukovar; DV Karlovac – Gaza, Karlovac; DV Dubrovnik- Mala kuća, Dubrovnik
Svim našim sudionicima želimo puno lajkova, dijeljenja i što jaču promociju, a svim našim FB korisnicima uživanje u prekrasnim fotografijama vrtića koje najbolje oslikavaju sav trud, kreativnost i ulaganja koja su u njih uložena. Sretno svima! (Marija Pulić Drljača)

Izvor: gradonačelnik.hr

Vezano
Vezano