Search
Close this search box.

POGLED U 2023. GODINU Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić – Ovu godinu započeli smo završetkom kružnog toka i društvenog doma u Jakšiću a do kraja godine bit će kompletno uređena i gospodarska zona

-Bez obzira na sve probleme, izvršenje plana aktivnosti je bilo iznadprosječno od očekivanog – ovako je ukratko opisao 2022.godinu na području Općine Jakšić načelnik Ivica Kovačević. Svoje riječi potkrijepio je i podacima: godina će ostati zapamćena po započetim radovima vodovoda i kanalizacije u Cerovcu i Granju, jedinim naseljima u općini koji ih još nemaju. Investicija je vrijedna 8,9 milijuna kuna.
– Nadalje, tu je i projekt koji je zanimljiv i koristan, a koji nam nije bio u planu: uspjeli smo osigurati dodatan prostor za djecu u vrtiću. Bez obzira što je naš vrtić u Jakšiću otvoren 2016.godine, već je 2018. bio tijesan pa smo, u suradnji sa županijom i osnovnom školom „Mladost” Jakšić, odlučili urediti prostor za vrtić u Rajsavcu. Pojavio se, naime, jedan slobodan prostor u školi, obzirom da je djece manje, i mi smo u njemu uredili boravak za jednu odgojnu skupinu. Uredili smo to zajedno sa županijom i sa Središnjim državnim uredom za demografiju. Izgradili smo uz školu i dječje igralište i sve zajedno, bila je to investicija od 550 000 kuna. Tamo smo smjestili 20 djece – dodao je načelnik pričajući o uspješnoj 2022.godini.
Prošle godine radilo se i na nekim objektima koji su u međuvremenu završeni i čeka se njihovo otvorenje. To su društveni dom u dijelu Jakšića kod željezničke stanice i kružni tok u središtu Jakšića.
-Prošle godine smo radili a ove nastavljamo s poslom i u gospodarskoj zoni. Ove godine smo iz programa Slavonija, Baranja i Srijem dobili 3,5 milijuna kuna a mi smo osigurali još 700 000 i radovi su u tijeku. Ide se na postavljanje javne rasvjete, završena je plinska mreža, završeni su vodovodni i kanalizacijski vodovi sad je ostao dio elektro i telekomunikacijskih vodova i zona će krajem rujna ili u listopadu u potpunosti biti završena. U ovoj godini idemo i u obnovu mjesnog doma u Cerovcu za što ćemo dio novca pokušati dobiti iz Ministarstva regionalnog razvoja. Vrijednost te investicije je oko 92 000 eura. Nadalje, išli bi u rekonstrukciju javne rasvjete Cerovac-Granje vrijednosti 41 000 eura – najavio je načelnik Kovačević.
Od novih većih projekata u Jakšiću se planira dogradnja dječjeg vrtića kao i izgradnja Centra za starije osobe. Dio sredstava je osiguran dio se još traži.
– Mi smo, zajedno s Gradom Požega, dio tog ITU područja, pa smo za ta sredstva prijavili Multifunkcionalni centar. To je stara škola namijenjena za udruge, investicija je vrijedna milijun eura od čega bi 85 posto bila sredstva EU. U planu imamo i dvije biciklističke staze: jedna bi išla smjerom Jakšić- Ovčare a druga Jakšić do ulaza u Požegu. Ukupna vrijednost investicija na našem području u ovoj godini trebala bi biti oko 2,8 milijuna eura – zaključio je Ivica Kovačević.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano