Najčitanije

 • Fotogalerije

  POGON TVRTKE HEMCO D.O.O. Ovih dana otvorili novu proizvodnu liniju ali još nisu trajno riješili pitanje prostora – hoće li se morati odseliti iz Požege?

  Iz đakovačke tvrtke „Hemco” d.o.o., koja je u svibnju prošle godine ponovo pokrenula proizvodnju u bivšem pogonu „Orljava” d.o.o. u stečaju, početkom godine stigle su dobre i loše vijesti.
  – Kao što smo i najavili, širimo se pa smo ovaj tjedan otvorili novu liniju i zaposlili 10 radnika. Sada je ovdje 58 zaposlenih i taj broj planiramo i dalje povećavati – rekao nam je direktor Slobodan Mihalj.
  No, kako iza svake dobre vijesti često dođe ‘ALI’, tako je i ovaj put: pitanje trajnog proizvodnog prostora za pogon, dodao je S.Mihalj, još nije riješeno.
  Tvrtka „Hemco” prostor bivše „Orljave” je iznajmila te potom obavila najnužnije popravke kako bi ga osposobila za rad prvih 35 radnica. U međuvremenu je, kroz stečajni postupak, kupljeno i nešto strojeva ali pitanje trajnog smještaja pogona još je ‘otvoreno’. Iznajmljeni prostor, kažu u „Hemcu”, prevelik je za njihove potrebe, neadekvatan i iziskuje dodatna velika ulaganja, ukoliko bi se odlučili kupiti ga u stečajnom postupku. Pokušali su iznaći bolji prostor u gradu ili kupiti zemljište za izgradnju novog objekta no, do sada nisu uspjeli pronaći ni jedno ni drugo. I tu nastaje problem, jer…
  – Stečaj se privodi kraju pa je na red došla i prodaja ovog objekta. Početna cijena za nadmetanje je bila 6,7 milijuna kuna što je za nas previše osobito, kao što sam rekao, kad bi i kupili objekt, u njega treba još mnogo uložiti. Nažalost, interesa za kupnju ima tako da se netko javio i uplatio jamčevinu od 1,3 milijuna kuna. Rok za isplatu cijelog iznosa je 25.siječnja i ako taj kupac plati, mi ne znamo tko je, mi smo u velikom problemu. On nama može dati prostor u najam, uz istu ili veću cijenu, ali i ne mora. U tom slučaju mi imamo 30 dana da se iselimo – pojasnio je direktor Mihalj. Čelna osoba jedne lokalne samouprave u Požeštini, dodao je, ponudila je „Hemcu” da se presele u njihovu poduzetničku zonu a više o svemu znat će se nakon 25.siječnja.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači