Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Prijavljene dvije prijevare, potukli se u kafiću – jedan je ozlijeđen a u prometnoj nesreći ozlijeđen je i motociklist!

Prijavili prijevare
U četvrtak 26. svibnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 73-godišnjak s područja Velike da je u srpnju 2019. godine sa 68-godišnjakom s područja Nove Gradiške dogovorio prodaju vina u vrijednosti od 8 tisuća kuna koje se on obvezao platiti s odgodom od 15 dana, a što do današnjeg dana nije učinio.
Istoga dana, policijskim službenicima je prijavio 49-godišnjak s područja Požege prijavio da je u srpnju 2021. s 55-godišnjakom s područja Pleternice dogovorio prodaju raznog rabljenog namještaja i uredskog materijala u iznosu od oko 150 tisuća kuna koji je on trebao prodati. 55-godišnjak je prodao navedene predmete, no 49-godišnjaku do današnjeg dana nije dao novac te se smatra prevarenim.
Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljene kaznene prijave biti proslijeđene nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj oštetio postolje spomenika
u razdoblju od 20. do 25. svibnja 2022. u mjestu Striježevica nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio postolje spomenika. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari.“

Narušavao javni red i mir te lakše ozlijedio 36-godišnjaka
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je dana 8. travnja oko 23.20 sati u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira u ugostiteljskom objektu, 29-godišnjak verbalno i tjelesno napao 36-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 28-godišnji motociklist
U četvrtak 26. svibnja 2022. oko 8.50 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, 28-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine naglo je stisnuo prednju kočnicu motocikla, izgubio nadzor nad motociklom te pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Protiv 28-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
U subotu na nedjelju 28./29. svibnja 2022. policijski službenici će pojačano provoditi nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.
Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića, nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.
Ne zaboravite:
Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano