Najčitanije

 • Fotogalerije

  POLICIJA JE IZVIJESTILA Iz šume pokradena stabla, odstrijeljena jelenska divljač, vozio automobil s 2,45 promila alkohola u krvi…

  Iz šume otuđena stabla
  U razdoblju od 1. rujna do 1. listopada 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gornji Grahovljani, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla hrasta u vlasništvu 60-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

  Nepoznati počinitelj usmrtio divljač
  U razdoblju od 7. do 10. listopada 2022. u lovištu u blizini mjesta Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz oružja odstrijelio jelensku divljač. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Protuzakoniti lov i ribolov“.

  Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila
  U utorak 11. listopada 2022. oko 2.45 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,45 promila upravljao 29-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 29-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  Prometna problematika
  Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske zabilježena su dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Industrijskoj ulici i u Jakšiću u Ulici Alojzija Stepinca.

  ROADPOL – pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa
  U razdoblju od 10. do 16. listopada 2022. na području PU požeško-slavonske provodit će se pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa, a koji je dio usklađenih aktivnosti s akcijama ROADPOL-a.
  Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu te će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika, kao i ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
  Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: pixnio

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači