Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Jedan 73-godišnjak se sumnjiči za ubijanje psa a čak 60 vozača uhvaćeno je u prebrzoj vožnji!

Narušavao javni red i mir pa omalovažavao policijske službenike

U nedjelju 14. siječnja 2024. oko 5.15 sati u Požegi u Ulici kralja Krešimira, 55-godišnjak je na ulici galamio, a prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prijavljen zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je dana 12. siječnja 2024. u poslijepodnevnim satima u mjestu Kraguj počinio kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 86 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 60 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 13. siječnja 2024. oko 12.15 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 27-godišni vozač. Također je utvrđeno da se kretao brzinom od 62 km/h gdje je ograničenje brzine 50 km/h.
Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.380,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
   

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano