Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Jedan muškarac osumnjičen za krađu a drugi za prijevaru, u prometu ozlijeđene dvije osobe…

Dovršena dva kriminalistička istraživanja
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 53-godišnjak je unazad godinu dana u šumskom dijelu u blizini Pleternice posjekao i otuđio više stabala u vlasništvu 75-godišnjakinje.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kapele kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, on je u prosincu 2022. sa 61-godišnjakom s područja Požege dogovorio čišćenje podrumskih prostorija i odvoz otpada za što mu je unaprijed uplaćen novac od 200,00 eura, no radove nije odradio niti je vratio novac.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Požari tijekom protekla 24 sata
U utorak 21. veljače 2023. u jutarnjim satima u blizini mjesta Nurkovac na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem odlagalištu smeća.

Također je tijekom dana na neutvrđeni način došlo do požara na otvorenom prostoru između mjesta Kaptol i Golo Brdo te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 18.20 sati u blizini mjesta Kraguj, došlo je do samozapaljenja osobnog automobila marke „Mercedes“, kutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 30-godišnjakinja. U požaru je vozilo u potpunosti izgorjelo, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 5.000,00 eura.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U utorak 21. veljače 2023. oko 23.45 sati u Požegi u Ulici Arslanovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Ford“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljao 38-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnim nesrećama lakše ozlijeđene dvije osobe
U utorak 21. veljače 2023. oko 9.20 sati u mjestu Doljanci, 38-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uključivala se u promet s kolnog prilaza, a da nije propustila sva vozila koja se kreću kolnikom te je prednjim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 53-godišnjakinja. U prometnoj nesreći 53-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv 38-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza te je vozilom prešao preko noge 23-godišnjakinje koja je već stupila na pješački prijelaz.
U prometnoj nesreći 23-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok je nepoznati vozač napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi niti podatke o vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Eugena Podubskog i u Pleternici u Ulici Vladimira Nazora.

Najava pojačanih aktivnosti u prometu na području Policijske postaje Pakrac

U srijedu 22. veljače 2023. u vremenu od 8 do 13 sati na području Policijske postaje Pakrac policijski službenici će provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na pojačani nadzor brzine kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Vezano
Vezano