Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Krađa na gradilištu, provala u obiteljsku kuću, pronalazak marihuane…

S gradilišta otuđio razne predmete

U subotu 24. veljače 2024. u večernjim satima u Lipiku na gradilištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio razne predmete u vlasništvu tvrtke iz Pakraca.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Provaljeno u obiteljsku kuću

U razdoblju od 17. prosinca 2023. do 25. veljače 2024. u mjestu Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 93-godišnjaka i otuđio razne predmete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Kod 26-godišnjaka pronađena marihuana

U nedjelju 25. veljače 2024. oko 16.05 sati na području grada Požege, policijski službenici su kod 26-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane.

Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 25. veljače 2024. oko 1.35 sati u mjestu Vetovo u Požeškoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila upravljao 52-godišnjak koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola istekla.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 820,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi