Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Krađa novca iz stana, krađa stabala, narušavanje javnog reda i mira u Pleternici…

Iz stana otuđio novac

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Slavonskog Broda kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, osumnjičeni je  dana 1. kolovoza 2023. u poslijepodnevnim satima u Pakracu iz stana otuđio novac u vlasništvu 20-godišnjakinje.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nepoznati počinitelj otuđio stabla

U razdoblju od 17. srpnja do 17. kolovoza 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gornji Vrhovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je dana 9. kolovoza 2023. oko 20.20 sati u Pleternici na Trgu hrvatskih branitelja, 60-godišnjak tjelesno napao 67-godišnjaka.
Protiv 60-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao streljivo

U četvrtak 17. kolovoza 2023. u mjestu Bankovci, 65-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Požari na otvorenom prostoru

U četvrtak 17. kolovoza 2023. oko 10 sati u Požegi u Ulici Đure Basaričeka, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru prilikom čega je izgorio drveni otpad i raslinje.

Istoga dana, oko 18 sati u mjestu Drškovci u Dravogradskoj ulici, došlo je do požara u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje