Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Narušavao javni red i mir pa napao policajca, uhićen recidivist, oštećen dalekovod, upravljao traktorom bez položenog vozačkog ispita…

Narušavao javni red i mir te prilikom postupanja napao policijskog službenika

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kaznenog djela „Napad na službenu osobu“.

Naime, osumnjičeni je dana 12. veljače 2024. oko 22.30 sati u mjestu Bzenica na ulici, verbalno se sukobio s 51-godišnjakom, dok je prilikom postupanja tjelesno napao policijskog službenika.

Protiv 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Napad na službenu osobu“ dok protiv 51-godišnjak slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Nepoznati počinitelj oštetio dalekovod

U razdoblju od kolovoza 2023. do 13. veljače 2024. u blizini mjesta Trenkovo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio dalekovod u vlasništvu Hrvatske elektroprivrede. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“.
 
Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju od 10. do 13. veljače 2024. u Požegi u Ratarničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je razbio staklo na radnom stroju u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Upravljao traktorom prije stjecanja prava na upravljanje

U petak 9. veljače 2024. oko 8.40 sati u mjestu Nurkovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti traktor kojem je bila pridodana prikolica, a kojim je upravljao nepoznati muškarac koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika već je nastavio vožnju vozilom na zemljanu površinu gdje se zaustavio i udaljio u šumu. Utvrđeno je da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 27-godišnjak te da prikolica nije registrirana i nema važeću prometnu dozvolu.

Navedeni 27-godišnjak je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


U utorak 13. veljače 2024. oko 12.30 sati u mjestu Kusonje u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, u prometu je zatečen 53-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom kojemu je istekla polica obveznog osiguranja i važenje prometne dozvole.

Protiv 53-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

U prometu zatečen recidivist-privremeno mu oduzeto vozilo

U utorak 13. veljače 2024. oko 16.30 sati u mjestu Alilovci, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji vozač koji za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Nadalje je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prometnih prekršaja te da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a također kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

Navedeni 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi