Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA O provali u prostorije nogometnog kluba i rezultatima pojačane kontrole prometa

I ovog vikenda vozači su bili ‘nestašni’ pa je policija evidentirala čak 89 prekršaja.

Provaljeno u prostoriju nogometnog kluba
U nedjelju 6. veljače 2022. u poslijepodnevnim satima u mjestu Sulkovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostoriju nogometnog kluba iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok je u noći sa subote na nedjelju provedena ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 89 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 5. veljače 2022. oko 20.40 sati u mjestu Lučinci gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 42-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,25 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao neregistriranim traktorom te će mu biti uručen prekršajni nalog na novčani iznos od 20.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vezano
Vezano