Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA O razlozima požara na kući u Pleternici, o oduzimanju vozila recidivisti i o ozljedi dviju osoba u prometnoj nesreći!

Dovršen očevid i kriminalističko istraživanje vezano za požar na kući u Pleternici

U srijedu 1. studenoga 2023. dovršen je očevid požara na kući u Pleternici kao i kriminalističko istraživanje te  je utvrđeno da je  dana 31. listopada oko 13 sati, 23-godišnjak zapalio daske u dvorišnoj prostoriji koja se nalazi uz zid obiteljske kuće i napustio mjesto događaja.

Tom prilikom došlo je do širenja požara kroz otvor na krovište navedene kuće i  na strop jedne prostorije. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 1.500,00 eura, a protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

U prometu zatečen recidivist-privremeno mu oduzeto vozilo

U srijedu 1. studenoga 2023. oko 14.40 sati u mjestu Kula u Ulici Alojzija Stepinca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 27-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Nadalje je utvrđeno da mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u razdoblju od 15. travnja 2023. do 15. travnja 2024., dok mu je u razdoblju od 20. ožujka 2023. do 20. ožujka 2025. zabranjeno polaganje vozačkog ispita zbog prikupljenih negativnih bodova, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

27-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

U sudaru dva osobna automobila lakše ozlijeđene dvije osobe

U srijedu 1. studenoga 203. oko 17.05 sati na raskrižju D-51 kod skretanja za mjesto Bertelovci, 26-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja nije propustila sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska te je tom prilikom na prednji dio vozila kojim je upravljala udario 64-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom i koji je u trenutku nesreće preko puno crte pretjecao nepoznato vozilo.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici starosti četiri i 32 godine koji su se nalazili u  vozilu kojim je upravljao 64-godišnjak i kojemu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 26-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: DVD Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici