Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA O uhićenju višestrukog počinitelja prometnih prekršaja, teškom ozljeđivanju biciklistice, prijevari i nepoštivanju mjere izolacije dvojice zaraženih muškaraca

Prijavila prijevaru
U utorak 31. svibnja 2022. policijskim službenicima je prijavila 49-godišnjakinja s područja Požege, da je u nekoliko navrata u razdoblju od veljače do travnja ove godine iznajmila apartmane na području grada Požege 54-godišnjaku s područja Pakraca, a koje on do današnjeg dana nije platio te se smatra prevarenom. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni za širenje i prenošenje zarazne bolesti
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom s područja Jakšića i 25-godišnjakom s područja Požege koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Oni su dana 19. svibnja 2022. oko 20.45 sati zatečeni u Požegi u Ulici Slavka Kolara, iako im je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 liječenje u kući (pozitivni na koronavirus) čime nisu postupili po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Protiv oba počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje
U utorak 31. svibnja 2022. oko 21.25 sati u mjestu Kuzmica, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao, a proziv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Požar na otvoren prostoru
U srijedu 1. lipnja 2022. oko 6.10 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 60-godišnjak je rezao konstrukciju kolektora za pročišćavanje prilikom čega je došlo do samozapaljenja istoga.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 71-godišnjakinja
U utorak 31. svibnja 2022. oko 9.50 sati u Dobrovcu u Ulici Stjepana Radića, 70-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom pretjecanja nije držala vozilo na potrebnoj udaljenosti te je udarila 71-godišnju biciklisticu. U prometnoj nesreći 71-godišnjakinja je teško ozlijeđena i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.
Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici svetog Roka.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano