Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Prevara putem mobilne aplikacije, galamio u hodniku hitnog prijema bolnice, u prometnoj nesreći ozlijeđena 30-godišnjakinja!

Prevarena putem mobilne aplikacije

U ponedjeljak 5. veljače 2024., policijskim službenicima je prijavila 37-godišnjakinja s područja Pakraca da je krajem siječnja 2024. putem društvene mreže počela pratiti DJ-a iz Australije nakon čega joj se putem mobilne aplikacije javila nepoznata osoba koja se predstavila kao njegov menadžer te zatražila da joj uplati novac kako bi dobila fan člansku iskaznicu, a što je ona i učinila te naknadno utvrdila da se radi o lažnom profilu.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane na oprez prilikom javljanja na razne poruke putem društvenih mreža te savjetujemo da budu vrlo oprezni pri plaćanju online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac, te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U ponedjeljak 5. veljače 2024. oko 14.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici u hodniku hitnog prijema Opće županijske bolnice Požega, muškarac starosti 66 godina je galamio na 34-godišnjaka. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Protiv 66-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 30-godišnjakinja

U ponedjeljak 5. veljače 2024. oko 8.45 sati između mjesta Zagrađe i Bilice, 30-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine sletjela je vozilom s kolnika u putni kanal. U prometnoj nesreći 30-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalom štetom u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano