Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Prijevara, krađa novca, vrijeđanje policajaca…

Prijavila prijevaru

Policijskim službenicima je prijavila 61-godišnjakinja s područja Velike sumnju da je prevarena tako što je  u listopadu 2023. putem društvene mreže nepoznatoj osobi koja se lažno predstavila uplatila veći novčani iznos.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičen za prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, osumnjičeni je tijekom travnja 2023. s 76-godišnjom državljankom Republike Njemačke dogovorio izvođenje građevinskih radova, za što mu je unaprijed uplaćen novac od preko 2.700 eura, koje nije obavio. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Prijavila krađu novca

U petak 1. prosinca 2023., policijskim službenicima je prijavila 85-godišnjakinja da joj je dana 30. studenoga 2023. u prijepodnevnim satima u Lipiku, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz kuće otuđio novac.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pod utjecajem alkohola omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U petak 1. prosinca 2023. oko 16.05 sati u Požegi u Cehovskoj ulici, 51-godišnjak je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 51-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Navedeni je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pronašao ručnu bombu

U petak 1. prosinca 2023. oko 9 sati između Pakraca i mjesta Omanovac, 59-godišnji djelatnik prigodom radova na održavanju ceste, uz rub kolnika,  pronašao ručnu obrambenu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Zagrebačkoj ulici.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano