Search
Close this search box.

POLICIJA JE IZVIJESTILA Teško ozlijeđena 25-godišnjakinja, pokradena poljoprivredna ljekarna, dovršena dva kriminalistička istraživanja…

Današnje policijsko izvješće obiluje informacijama o raznim događajima, nažalost, i o jednoj teškoj ozljedi.

Dovršena kriminalistička istraživanja
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad  69-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege i utvrdili da posjeduje top  „mužar“, a kojeg nije u zakonskom roku od osam dana prijavio nadležnom tijelu kako bi ga registrirao. Navedeni top je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok protiv 69-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 1.2. do 18.3.2022. u Pakracu posjekao i otuđio drvnu masu u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Teška krađa provaljivanjem
U razdoblju od 26. do 28. ožujka 2022. u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u poljoprivrednu ljekarnu u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva, i otuđio razne proizvode. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Kod dvojice muškaraca pronađena marihuana
U ponedjeljak 28. ožujka 2022. oko 13.55 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski su službenici kod 18-godišnjaka i 20-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Požari tijekom protekla 24 sata
U ponedjeljak 18. ožujka 2022. oko 14 sati u mjestu Bresnica, 33-godišnjak je na otvorenom prostoru zapalio suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Nešto kasnije, oko 15.30 sati u mjestu Duboka, 68-godišnjak je u svom voćnjaku zapalio suhu travu i nisko raslinje te dva drvena stupa vlasništvo „HEP-a“ , a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Istoga dana, oko 15.30 sati između mjesta Kaptol i Golo Brdo, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Nešto kasnije, oko 16.20 sati i 17 sati u mjestu Bešinci, na neutvrđeni način došlo je do dva požara na otvorenom prostoru kojom priliko su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, oko 17.30 sati između mjesta Nova Lipa i Stara Lipa, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju odakle se požar proširio u šumu kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje te nagorjela šuma.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 25-godišnjakinja
U ponedjeljak 28. ožujka 2022. oko 19.40 sati u Lipiku na Trgu kralja Tomislava, 25-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke “Opel“ daruvarskih registarskih oznaka, skretao je ulijevo, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario 25-godišnjakinju koja se nalazila na pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je teško ozlijeđena, dok protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Vidovci i Kutjevo.

Vezano
Vezano
20240314_100432
OPET Prevaren putem društvene mreže

Prevaren putem društvene mreže U ponedjeljak 8. travnja 2024., policijskim službenicima je prijavio 70-godišnjak s područja Požege da je krajem…

Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi