Search
Close this search box.

POLICIJA JE POTVRDILA Vjekoslav Potočanac je u pritvoru – sumnjiči ga se za dva kaznena djela! Smijenjen je s dužnosti ravnatelja!

Jučer su brojni mediji u Hrvatskoj objavili kako je priveden Vjekoslav Potočanac, čelni čovjek Područnog ureda Požega Hrvatskog zavoda za socijalni rad te da ga se sumnjiči za obiteljsko nasilje. Iz Policijske uprave požeško-slavonske, danas oko 15 sati, stiglo je slijedeće priopćenje:

Predan pritvorskom nadzorniku zbog nasilja u obitelji
Povodom brojnih medijskih upita Policijska uprava požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Nasilje u obitelji“ i “Povreda djetetovih prava”.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.
Vodeći računa o zaštiti digniteta žrtve te njenoj zaštiti od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, detalje o načinu počinjenja kaznenog djela i žrtvama nismo u mogućnosti iznositi. 

Uslijedile sankcije

Ravnatelj požeško-slavonskog Zavoda za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac danas je smijenjen, potvrdilo je Ministarstvo rada i socijalne politike, a smjena je uslijedila nakon jučerašnjeg privođenja zbog prijave o obiteljskom nasilju.

– Nastavno na jučerašnju reakciju Ministarstva, obavještavamo da s današnjim danom. Vjekoslav Potočanac više nije vršitelj dužnosti predstojnika Županijske službe Požeško-slavonske županije, priopćili su iz Ministarstva.

O slučaju se oglasila požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koja je ujedno i čelnica županijskog HDZ-a.

– Ja ću u svakom slučaju pričekati službeno priopćenje nadležnih tijela, a onda tek nakon toga časni sud se može sastati i donijeti odluku o stegovnim mjerama. Ono što mogu u ovom trenutku reći, da prema spoznajama koje imam, da će gospodin Vjekoslav Potočanac biti razriješen dužnosti vršitelja dužnosti predstavnika Zavoda za socijalni rad Požege od strane Hrvatskog Zavoda za socijalni rad ili je to možda već u ovom trenutku i učinjeno – rekla je Jozić.

Izvor: HRT

Pripremila: V.Milković
Foto: ilustracija/V.Milković

 

Vezano
Vezano