Search
Close this search box.

POLICIJA POZIVA Građani uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine

Prometna problematika
U utorak 4. travnja 2023. oko 10.45 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića na parkiralištu, 75-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kretala se vožnjom unazad s parkirališnog mjesta, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je zadnjim dijelom vozila udarila u prednji dio parkiranog osobnog automobila marke „KIA“, stranih registarskih oznaka, u vlasništvu 26-godišnjak.

Protiv 75-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Građani uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor brzine
Kao što smo već najavili temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2023. (organizacija međunarodne mreže prometne policije) na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 17. do 23. travnja provoditi će se pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor brzine, dok će se 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi 24-satni kontinuirani pojačani nadzor brzine pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživ broj službenika.

Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 10. travnja 2023. na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr a nakon zaprimljenih prijedloga,  analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano