Search
Close this search box.

POLICIJA TRAGA ZA POČINITELJIMA Ukradene su košnice a na obiteljskoj kući ispisani su grafiti!

Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira i pucanja iz plinskog pištolja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 37 i 45 godina  s područja Pleternice vezano za narušavanje javnog reda i mira i pucanja iz plinskog pištolja koje se dogodilo u srijedu 1. svibnja 2024. oko 18.30 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara.

Temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi pretražena je obiteljska kuća na području Pleternice u kojoj boravi 45-godišnjak te je pronađena zračna puška koju nije u zakonskom roku prijavio nadležnom tijelu.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 45-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Otuđene košnice

U razdoblju 1./2. svibnja 2024. na području Pleternice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je s poljoprivredne površine otuđio nekoliko košnica u vlasništvu 66-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati počinitelj na obiteljskoj kući i garaži ispisao više grafita

U razdoblju od 1. travnja do 2. svibnja 2024. u Požegi u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je na obiteljskoj kući i garaži u vlasništvu 45-godišnjaka ispisao više grafita.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.
 
I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega