Search
Close this search box.

POLICIJA U PRETRAZI Kod djevojke pronašli marihuanu, kod muškarca – 30 ručnih bombi!

Kod 43-godišnjaka pronađena zračna puška i 30 komada ručnih bombi

Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u kojoj prebiva 43-godišnjak te dva osobna automobila i traktor koje koristi i pronašli zračnu pušku i 30 komada ručnih bombi.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U pretrazi pronađena marihuana

U srijedu 13. ožujka 2024. policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u kojoj prebiva 20-godišnjakinja i pronašli marihuanu zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prijevara ulaganjem u kriptovalute

U srijedu 13. ožujka 2024., policijskim službenicima je prijavila 31-godišnjakinja s područja Požege da je tijekom veljače 2024. putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj je ponudila posao trgovanja kriptovalutom bitcoin te ga je ona prihvatila i u nekoliko navrata uplatila novac, a naknadno shvatila da je prevarena.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Građanima, koji se odluče ulagati u kriptovalute, savjetujemo da se prije ulaganja dobro informiraju i zatraže nepristran financijski savjet stručne osobe te svakako da budu oprezni kada se u ponudama obećava sigurna investicija i velika dobit. U slučaju bilo kakve sumnje na prijevaru potrebno je događaj prijaviti policiji.

Prijavio krađu građevinskog materijala

U srijedu 13. ožujka 2024. policijskim službenicima je prijavio 60-godišnjak da mu je u razdoblju 11./12. ožujka na području grada Pakraca, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključanog podruma stambene zgrade otuđio građevinski materijal. 

U ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir pa vrijeđao policijske službenike

U srijedu 13. ožujka 2024. oko 18 sati u Požegi u Ulici sv. Roka u ugostiteljskom objektu, 53-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao na 47-godišnjaka, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila su se dva bijega s mjesta prometne nesreće, u mjestu Gradište i u Požegi u Ulici Tekija.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi