Search
Close this search box.

POLICIJA UPOZORAVA I ovog vikenda pojačano će se kontrolirati promet – osobita pozornost bit će posvećena recidivistima!

Nepropisnom brzinom i pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom

U četvrtak 27. lipnja 2024. oko 19.40 sati u mjestu Poloje, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 45-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, brzinom od 18 km/h više od dopuštene brzine kretanja. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod vozača je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 promila.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 27. lipnja 2024. oko 11.50 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, 75-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udarila je prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 56-godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo zbog skretanja ulijevo.

Vozačici je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Alilovci.
 

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano