Search
Close this search box.

POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA Obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25-og studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Povodom toga, u petak 24. studenoga 2023. Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima  Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega,Obiteljskim centrom Područne službe Požeško-slavonske županije  i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirala je u Požegi u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dobriše Cesarića“, obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U okviru navedene manifestacije organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“ koji policija s partnerima provodi od 2019. godine.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane, vodio je gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Požega.
 

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano