Search
Close this search box.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ Prijevara putem internetske prodaje drva za ogrjev

Policija je poduzela kriminalističko istraživanje zbog prijevare putem internetske prodaje ogrjevnog drva, koju je jučer prijavila 42-godišnjakinja s područja Požege. Tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici PU požeško-slavonske provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Prijavila prijevaru

U četvrtak 13. siječnja 2022. policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja s područja Požege da je u siječnju ove godine putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju drva za ogrjev koja je platila u iznosu od tri tisuće kuna, no međutim nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja te se smatra prevarenom. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

U zadnje vrijeme naša Policijska uprava zaprimila je nekoliko prijava  građana  da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnog drva putem oglasa  (facebook,  Internet i sl.), na način da im je isporučena daleko manja količina drva od plaćene ili uopće nisu isporučena. Naime, oštećenima se na kućnu adresu dostave drva koja nisu složena te se naknadno utvrdi da se radi o daleko manjoj količini od plaćene. Molimo građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ove vrste prijevare.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provoditi će se u noći sa subote na nedjelju na području Policijske postaje Pakrac.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano