Search
Close this search box.

POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENA ŠKOLA Učenice i učenici u Hrvatskom saboru i kazalištu

Jučer su u okviru nastave Politike i gospodarstva i Hrvatskog jezika maturantice i maturanti RCK Panonike, Poljoprivredno-prehrambene škole zanimanja prehrambeni tehničar, agroturistički tehničar i agrotehničar te učenici drugog razreda zanimanja mehaničar poljoprivredne mehanizacije i mesar posjetili Hrvatski sabor. Uz stručno vodstvo, obišli su zgradu Hrvatskog sabora te doznali o povijesti, zastupnicima, nadležnostima i ustroju zakonodavne vlasti Republike Hrvatske. Prisustvovali su i zasjedanju tijekom kojeg je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sa saborske govornice pozdravio učenice i učenike te nastavnice ove Škole.
Nakon praćena sjednice imali su dogovoren susret sa zastupnicima. Dočekale su ih zastupnice Martina Vlašić Iljkić i Ružica Vukovac. Zastupnice su im govorile o politikama koje zastupaju, a posebno su se osvrnule na stanje u poljoprivredi. Učenici su im imali priliku postavljati pitanja, a i one su pokazale interes za našu Školu.
Nakon Sabora učenice i učenici su samostalno obišli znamenitosti Zagreba. Navečer su gledali odličnu predstavu u Satiričkom kazalištu Kerempuh naziva Raspad sistema.
Ovu jednodnevnu ekskurziju dugi niz godina organiziraju profesorice Anita Bubak i Jasna Franić, a u pratnji je ovoga puta bila i profesorica Snježana Kanižaj Sečkar.

Izvor: PPŠ

 


Vezano
Vezano