Search
Close this search box.

POTPISAN JE UGOVOR – U PLETERNICI ĆE SE GRADITI STARAČKI DOM Šarić: “Novim ulaganjima otvaramo nove mogućnosti skrbi o starijim i nemoćnima”

Osim proširenja vrtića i brojnih potpornih mjera za djecu, Pleternica koristi sve mogućnosti europskih i nacionalnih natječaja kako bi osigurala brojne mjere za treću dob. Tako uz aktivno participiranje u projektu Zaželi, odnosno pomoć u kući te putujući dnevni boravak kao i radionice za treću dob osigurana su sredstva za još jedan strateški projekt iz navedene domene.
– Potpisom ugovora osigurali smo sredstva za izgradnju doma za starije i nemoćne. Projekt je to koji smo rekli realizirati u ovom mandatu, a proistekao je iz potreba naših sugrađana – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice nakon današnjeg potpisa ugovora.
Vrijednost investicije je nešto više od 7,8 milijuna eura, a sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osigurano je u visini od 6,1 milijuna eura, odnosno gotovo 80 posto.
– Potreba za ovakvim objektima je u porastu, a mi želimo pratiti potrebe naših stanovnika. Vjerujem kako će uz postojeće domove izgradnja pleterničkog, ali i onog u Jakšiću rasteretiti sustav i omogućiti svima usluge koje trebaju – zaključila je Šarić.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega