Search
Close this search box.

POTPISAN SPORAZUM Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega i Prehrambeno tehnološki fakultet iz Osijeka dižu suradnju na višu razinu!

Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega i Prehrambeno tehnološki fakultet iz Osijeka, kao dvije sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka,.dižu suradnju na višu razinu! Omogućit će to danas u Požegi potpisani sporazum kojega su potpisali dekani dvaju fakulteta prof.dr.sc. Borislav Miličević i prof. dr. sc. Jurislav Babić. Potpisivanju su prisustvovali i prorektor za strategiju razvoja i financije Sveučilišta Drago Šubarić i prorektor za međuinstitucionalnu suradnju prof. dr. art. Robert Raponja.

Nakon potpisivanja sporazuma prof.Šubarić je izjavio kako je ovo potvrda koliko je Sveučilištu bitan Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, kao i sama Požega, jer i koliko nam je bitna Požega i ovaj grad, jer Prehrambeno tehnološki fakultet nije jedini koji će u budućnosti biti u Požegi. Konkretno, od jeseni Fakultet za odgojno-obrazovne znanosti osječkog Sveučilišta dolazi u Požegu sa Studijem ranog i predškolskog odgoja.
Dekan Babić je podsjetio kako je Prehrambeno tehnološki fakultet niz godina surađivao s bivšim Veleučilištem, sada se ta suradnja nastavlja s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja. – Zajedno smo radili na ustroju novih studija, već dugi niz godina naši znanstvenici surađuju, a ovaj sporazum je temelj da tu suradnju dignemo na višu razinu – naglasio je Babić.

 

Dekan požeškog fakulteta prof.dr.sc.Borislav Miličević je izrazio zadovoljstvo što tu visokoškolsku ustanovu podupiru druge sastavnice Sveučilišta J. J. Strossmayera. – malom fakultetu kao što je naš s relativno malim brojem nastavnika u nastavno-znanstvenim zvanjima teško je kandidirati na velike projekte, stoga smo se odlučili da s partnerskim institucijama dogovorimo suradnju kako bismo zajedno postignu željenu znanstvenu izvrsnost – rekao je prof.Miličević. Dodao je kako u osječkom fakultetu vide i mentora kada je u pitanju prehrambena tehnologija, odnosno, kad je u pitanju studij Enogastronomije.

Tekst i foto:V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi