Search
Close this search box.

POTPISAN UGOVOR O IZRADI DOKUMENTACIJE ZA OBNOVU TRENKOVOG DVORCA I PARKA Županica Jozić: – „Radi se o značajnom projektu kulturne i prirodne baštine, a koji uvelike može pridonijeti razvoju turizma u našoj županiji”

Danas je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu Trenkovog dvorca i parka u Trenkovu vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Učinili su to županica Antonija Jozić i direktor tvrtke Capital ING d.o.o. Marko Jagačić u prisustvu načelnika Općine Velika Roberta Hofmana, ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja „Požeško-slavonske županije Senke Horvat te drugih suradnika na projektu.


– Radi se o značajnom projektu kulturne i prirodne baštine, a koji uvelike može pridonijeti razvoju turizma u našoj županiji. Od zapada pa sve do istoka županije imamo vrijedne lokalitete; od prve kovnice novca u Hrvatskoj koja je bila smještena u Pakracu, do Lipika, grada lipicanaca i termalne vode, do Požege koja obiluje neprocjenjivim blagom kulturne sakralne baštine, pa sve do istoka gdje su ostatci Panonskog mora, odnosno Sovsko jezero…a Trenkov dbvorac je jedan u nizu tih kamenčića koji tvore sliku naše županije – rekla je županica Jozić. Dodala je i da Općina Velika bilježi značajne rezultate kada je o turizmu riječ, ali i cijela županija koja jedina među kontinentalnim županijama u vrijeme pandemije bilježi porast noćenja.


Načelnik Robert Hofman se zahvalio Požeško-slavonskoj županiji i županici zbog zalaganja na obnovi dvorca jer će to biti destinacija koja će obogatiti turističku ponudu Općine Velika.
Treba podsjetiti kako je dvorac u Trenkovu zaštićeno kulturno dobro a zaštićen je i park koji ga okružuje. Projekt obnove vrijedan je 4,5 milijuna kuna od čega su 3,8 milijuna bespovratna sredstva. Dokumentacija za koju je danas potpisan ugovor trebala bi biti gotova za 18 mjeseci.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega