Search
Close this search box.

POTPISANI UGOVORI 1,4 milijuna eura kroz program cjelodnevne škole: Učenici poručili kako im je ovo najljepša školska godina

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije potpisani su ugovori za radove, opremanje i stručni nadzor pet osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije koje su uključene u pilot projekt cjelodnevne škole, ukupne vrijednosti 1.408.794,75 eura.
Podsjetimo, u eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ uključene su Osnovna škola Vladimir Nazor Trenkovo, Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin, Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac, Osnovna škola Mladost Jakšić te Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Velika, a potpisani ugovori realizirat će se kao dio programa u sklopu projekta “Hrvatska: ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju.”
– Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču na ukazanom povjerenju i podršci prilikom prijave i realizacije. Mogu reći smo se tijekom prve godine susreli s mnogim izazovima koje mislim da smo uspješno riješili, a u novu godinu krećemo spremniji, opremljeniji i uz infrastrukturna rješenja. Dali smo nove mogućnosti našim učenicima, a rezultati se već vide. Osiguran je još jedan obrok dnevno, izvannastavne aktivnosti su podignute na veću razinu, učenicima su osigurane izvanškolske aktivnosti koje su financirane putem programa i mislim da je to velika prednost za naše učenike. Konkretno, u mojoj školi imamo dva izlazna razreda i oni su rekli da im je ovo najljepše provedena godina u našoj školi zbog iskustvenog učenja i da im je žao što neće sve četiri godine moći sudjelovati s nama – rekla je ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin Slađana Švajda u ime ravnatelja uključenih škola.

Čestitke ravnateljima na uspješnoj godini provođenja pilot projekta uputila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.
– Požeško-slavonska županija je najuspješnija županija što se tiče prijava škola u sklopu pilot projekta Cjelodnevne škole. Naših pet od jedanaest osnovnih škola se prijavilo na taj projekt i ovdje je pet hrabrih ravnatelja kojima sigurno nije bilo lako prošlu školsku godinu, ali vjerujem da su prve poteškoće prevladane i ovo što čujemo od ravnateljice Slađane je jedna lijepa poruka da cjelodnevna škola i unatoč javnim kritikama koje je doživjela na samom svom početku je zaista izvrstan projekt. Duboko se nadam da će s ovakvim rečenicama sva naša djeca kroz najduže pet godine izlaziti iz naših osnovnih škola. Danas ćemo potpisati radove za pet matičnih škola i petnaest područnih škola koje pohađa gotovo 900 učenika. Naglasila bih da smo prije tri tjedna imali posjet Ministarstva znanosti i obrazovanja, održane su fokus grupe s našim učenicima, roditeljima i učiteljima i naše škole su pohvaljene na čemu vam čestitam. Pokazujemo da smo najbolja županija u puno toga pa evo imamo i najbolje ravnatelje – rekla je Jozić.
Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić istaknula je kako su u odnosu na broj učenika, škole podijeljene u kategorije prema kojima su im odobrena sredstva.
– U projekt je uključeno puno naših udruga i na neki način dižemo kvalitetu i naših KUD-ova i nogometnih klubova i cjelodnevna škola je stvarno perjanica na koji način jedna zajednica može funkcionirati. Maloprije smo dobili još jednu lijepu vijest, u Veliku stiže predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja i za ovih pet škola donosi novih 100 tisuća eura koji će osim ovih infrastrukturnih ulaganja i cijelog niza financiranja drugih aktivnosti, doprinijeti i kvaliteti rada obrazovnog sustava – rekla je Bajić.
Osnovnoj školi Dragutina Lermana Brestovac za radove i opremanje kuhinje, blagovaonice i prostora škole za cjelodnevnu školu odobreno je 319.229,84 eura.
Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin za radove uređenja i proširenja kuhinje i blagovaonice, porte i ureda ravnatelja, klimatizacije dijela zgrade, video nadzor, ličenje svih prostora škole, opremanje i modernizaciju kuhinje i blagovaonice, učionica, kabineta, praktikuma i PVN prostora te nabavu vozila odobreno je 182.666,99 eura.
Osnovnoj školi Mladost Jakšić za radove unutarnjeg uređenja blagovaonice, učionica, kabineta i PVN prostora, uređenje postojećeg parkirališta u dvorištu, uređenje postojećeg školskog igrališta, izgradnju vrtne sjenice, izgradnju ograde oko postojeće parcele, opremanje i modernizacija blagovaonice, učionica, kabineta i dvorane te radove unutarnjeg uređenja dijela prizemlja zgrade Područne škole Treštanovci odobreno je 359.273,61 eura.
Osnovnoj školi Vladimir Nazor Trenkovo za radove unutarnjeg uređenja zgrade, zamjenu dijela podova i unutarnje stolarije, ličenje dijela unutarnjih zidova, klimatizaciju, opremanje i modernizaciju kuhinje, učionica, kabineta, praktikuma i PVN prostora odobreno je 234.486,63 eura
Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Velika za radove unutarnjeg uređenja zgrade, zamjenu dijela podova i unutarnje stolarije, ličenje dijela unutarnjih zidova, klimatizaciju, opremanje i modernizaciju učionica, kabineta, praktikuma i PVN prostora odobreno je 284.387,68 eura.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega