Najčitanije

 • Fotogalerije

  POTPISANI UGOVORI – PLETERNICI 12 MILIJUNA KUNA Gradit će se novi vrtić u Kuzmici i proizvodna hala tvrtke Stolarija Batori u industrijskoj zoni

  Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva održani proteklih dana u Puli donijeli su Pleternici novih 12 milijuna kuna ulaganja. Bila je to prilika za potpis ugovora kojim se rješava pitanje financiranja izgradnje novog vrtića u Kuzmici kao i sredstva za izgradnju proizvodnih pogona tvrtke Stolarija Batori u pleterničkoj industrijskoj zoni.


  – Mislim da nam ljepši dan nije mogao doći, vrtić Kuzmica nam je postao prijeka potreba i jedva smo čekali ovaj ugovor da možemo krenuti u izgradnju jer nam je to dodatnih 80 mjesta za naše najmlađe – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
  Drugi ugovor se odnosi na privatnu investiciju tvrtke Stolarija Batori kojoj su dodijeljena sredstva za izgradnju proizvodnog pogona u industrijskoj zoni u Pleternici. Oba ugovora su svečano uručili predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.


  – Veseli nas i drugi ugovor, ništa manje nego prvi jer nam donosi novu halu u našoj zoni. Uistinu se radi o dva velika i vitalna projekta i jedva čekam kako početak radova tako i početak rada u oba nova prostora – zaključuje.
  Napomenimo i kako su osim Pleternice sredstva dodijeljena i Lipiku i Pakracu što je ukupno preko 20 milijuna kuna koje će biti uložene u Požeško-slavonsku županiju.

  Izvor: Grad Pleternica

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije