Search
Close this search box.

POTPISAO UGOVOR Pleterničanin Tomislav Valentić nastavlja nogometnu karijeru u inozemstvu – u Sloveniji!

Pleterničanin Tomislav Valentić, koji je nogometnu karijeru započeo u „Slaviji”, sada ju nastavlja u inozemstvu – u slovenskom NK Primorje iz Ajdovščine. Objavio je to sam Tomislav na svojoj facebook stranici.
Podsjetimo, Tomislav je nogomet počeo trenirati kao klinac od 6 godina, prve vještine s popularnom ‘bubamarom’ naučio je u „Slaviji” a potom je ‘šetao’ od drugoligaša do prvoligaša: Sesvete, zagrebačka Lokomotiva (1.liga), pa zaprešićki Inter (1.liga), Hrvatski Dragovoljac s kojim je osvojio 2. HNL i potom polusezonu odigrao u 1.HNL. Posljednjih 6 mjeseci vratio se u Sesvete.
– S obzirom da se iz naše lige 1HNL igrač, na čiju sam poziciju trebao ići, nije nažalost postigao dogovor za planirani transfer, ja sam se odlučio unatoč 3 ponude iz naše 2. HNL, ipak za slovensku ligu jer sam htio promijeniti okolinu i neke nove izazove. Poziv sam dobio od sportskog direktora Boška Zupanovića i dogovorio se na 1godinu s uvjetom da na zimu mogu potražiti klub ukoliko dođe ponuda, sto mi je jedna velika stvar – kazao nam je Tomislav.


Ovog ljeta Tomislav se mogao vidjeti i u Pleternici, pa ga je jednom fotoaparat ‘uhvatio’ u ‘obiteljskom okruženju’ no,  nije ljenčario.
– Što se tiče fizičke spreme, cijelo ljeto sam aktivan. Najprije sam samostalno trenirao 2 mjeseca a posljednjih mjesec dana prošao sam pripreme sa „Slavonijom” u Požegi i na tome sam jako zahvalan treneru Daliboru Bognaru. Što se tiče klupskih ambicija, želja mi je da budemo što više vrhu. Ja sam trenutno tek došao, ekipa me odlično prihvatila i evo već bi za vikend trebao zaigrati i nadam se pomoći ekipi da ostvari pobjedu i polako skupljati bodove. Došao je i novi trener i još par igrača i ekipa je u stvaranju. Klub je bivši prvoligaš,s prvoligaškim stadionon,teretanom,bazenom i 2 pomoćna terena, tako da su uvjeti za rad sjajni. U ekipi nas ima 5 hrvata ,a ostalo su sve domaći dečki – dodao je Tomislav. I nije zaboravio istaći na kraju:
– Na cijelom ovom putu kroz moju nogometnu karijeru i još jedan u nizu prijelazni rok, najveća potpora uvijek je tu bila moja obitelj, moji najbliži prijatelji i posljednjih godinu dana moja cura Melita. Svima njima sam neizmjerno zahvalan na tome. Dalje idem kroz vjeru u Boga da ću ostat zdrav i ostvariti još neke veće ciljeve, uz svoj rad i trud na terenu.
To naravno, i mi želimo našem Tomislavu.

Tekst: V.Milković
Foto: T.Valentić

Vezano
Vezano