Search
Close this search box.

POTRES Epicentar je u Bosni i Hercegovini – osjetio se i u Požeštini!

Danas iza 15 sati na našem se području osjetio potres što su građani odmah objavljivali na društvenim mrežama. U komentarima se nagađalo kako se ‘opet trese Banovina’ no, ovaj puta epicentar je ‘u susjedstvu’.
– U BiH se nedaleko od Tuzle u 15:17 osjetio potres. Kako javlja EMSC, magnituda je 4.1. Epicentar je, prema njihovim informacijama, zabilježen 16 kilometara sjeverozapadno od Tuzle, na dubini od 2 kilometra. Osjetio se i kod Slavonskog Broda, blizu granice s BiH – objavio je portal index.hr.

DNEVNIK.HR je objavio slijedeću informaciju:

Potres jačine 4,1 prema Richteru pogodio BiH: “Jako se osjetilo, mislio sam da će zidovi popucati”
Prema prvim informacijama, potres je iznosio 4,2 prema Richteru pa je smanjen na 4,1, a epicentar je bio u blizini Tuzle. Osjetio se diljem BiH, ali i u Hrvatskoj, Srbiji te Sloveniji.

Bosnu i Hercegovinu oko 15:20 je prodrmao potres jačine 4,1 prema Richteru, javio je EMSC. Epicentar je na dubini od 10 kilometara u blizini Tuzle.
“Jako se osjetilo, mislio sam da će zidovi popucati”, komentirao je korisnik aplikacije za dojavu potresa.
“Kao eksplozija, jako je zatreslo. Zvuk je strašan”, “Jezivo”, Bio je kratak, ali žestok”, neki su od komentara. Prema trenutnim informacijama, nema dojava o materijalnoj šteti ili žrtvama.

 

Pripremila: V.Milković 

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…