Search
Close this search box.

POTRES U BIH Potres magnitude 4.8 pogodio BiH, četvero ozlijeđenih – osjetio se jako u Slavoniji

EMSC je javio kako je potres magnitude 4.7 zatresao BiH. Prvotna procjena bila je 5.4. No, Seizmološki zavod BiH objavio je kako je magnituda bila 4.8 po Richteru, epicentar je bio u Zenici, a intenzitet potresa bio je VI stupnjeva po Mercallijevoj ljestvici.
Kako javljaju građani, potres se osjetio u Zenici, Žepču, Vitezu, Travniku, Busovači, Kaknju, kao i u glavnom gradu Sarajevu i okolnim mjestima.
Osjetio se i diljem Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije. Javili su nam se stanovnici Osijeka, kažu da je bilo prilično jako, zatim Požege i Slavonskog Broda, Zadra…

Četvero ozlijeđenih

Oglasio se premijer Zeničko-dobojskog kantona.
“Sugrađani,
imamo nove informacije o stanju štete uslijed potresa koji je večeras pogodio područje Zenice. Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u Ljubetovu je zabilježeno rušenje crijepa iz više kuća i rušenje jednog potpornog zida. Došlo je do klizišta na cesti M17 u Jelini.
Nažalost, prijavljena su četiri slučaja ozljeđivanja građana, od kojih jedan u Jelini, a troje građana je prijavljeno ozlijeđeno uslijed urušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje ozlijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica.
Naša policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu”, napisao je na Facebooku.
Dragi građani, imamo nove informacije o bilansu štete usljed zemljotresa koji je večeras pogodio područje Zenice. .
.
Slavonci zvali 112 zbog potresa, neki su dobili poruke o potresu na mobitele

OSJEČKI županijski Centar izvijestio je večeras da su oko 21,45 sati počeli dobivati pozive građana o podrhtavanju tla na području cijele Osječko-baranjske županije kada je potres s epicentrom 4,8 po Richteru zatresao dijelove Bosne i Hercegovine.
Potres se osjetio i na području Brodsko-posavske županije. Stanovnici Slavonskog Broda javljaju da su podrhtavanje tla osjetili na nekoliko sekundi, ali bez posljedica.
Građani Slavonskog Broda dobili su na mobitele obavijest o potresu u BiH. Androidov sustav upozorenja o potresu neke je upozorio na potres. U poruci koja im je stigla na mobitele pisalo je da je potres procijenjene magnitude 5.1 te je uslijedio popius sigurnosnih savjeta.
Epicentar kod Zenice
Potres jakosti 4,8 stupnja po Richterovoj ljestvici pogodio je u večeras središnje dijelove Bosne i Hercegovine, no prema prvim informacijama, nema dojava o značajnijoj materijalnoj šteti. 
Podrhtavanje tla osjetilo se u Sarajevu, Zenici i Tuzli.
Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (ESMC) epicentar potresa bio je deset kilometara od Zenice.

Izvor: Index.hr
Foto: EMSC

Vezano
Vezano