Search
Close this search box.

POVODOM 140. OBLJETNICE OSNIVANJA Koncert HKUD Vijenac u požeškoj Katedrali

Grupa zaljubljenika u pjevanje, davne 1882. godine u Požegi, osnovala je mješoviti pjevački zbor, usvojila Statut te počela marljivo vježbati. Od tada je prošlo 140 godina, a članovi mješovitog pjevačkog zbora HKUD-a “Vijenac” još uvijek marljivo vježbaju i pjevaju, nastupaju i gostuju, putuju i primaju gostujuće pjevačke skupine.
U prigodi 140. godine djelovanja HKUD-a “Vijenac” Požega, u požeškoj Katedrali svete Terezije Avilske slavila se sveta misa te je održan kratki koncert na kojem su nastupili članovi pjevačkog zbora pod ravnanjem zborovođe, mladog dirigenta i orguljaša Matea Barišića, a svečanom koncertu prisustvovali su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik grada Požege Željko Glavić.


Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Vijenac” Požega u svojih 140 godina postojanja iza sebe ima brojne samostalne koncerte, smotre, turneje, gostovanja i festivale. Generacije koje su prolazile kroz društvo dobile su mnogo priznanja, nagrada i pohvala, a tu tradiciju održava i današnji sastav zbora koji broji otprilike 25 članova.
140 godina rada Pjevačkog zbora HKUD-a “Vijenac“ jubilej je kakvim se može pohvaliti malo pjevačkih zborova u Hrvatskoj, a od njega su starija jedino pjevačka društva iz Osijeka i Slavonskog Broda.
Pjevački zbor, u Katedrali svete Terezije Avilske, predstavio je požeškoj publici svoj rad skladbama hrvatskih autora sakralne tematike: „Svrši stopi moje“ Krste Odaka, „Bezgrješna Djevice“ o. K. Koliba, „Fatimska Gospo“ Šime Marovića i „Sav raj te slavi, Kraljice“ s. T. Fosić, dok su također prigodno pjevali i na svetoj misi.

Tekst: pszupanija.hr
Izvor fotografija: HKUD Vijenac Požega

Vezano
Vezano