• Kategorija

  Domovinski rat i branitelji

  POVODOM DANA BRANITELJA GRADA POŽEGE Čestitka gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića – „Pozivam sve na zajedništvo i ustrajan rad u ostvarenju Hrvatske kakvu su sanjali i kakvu sanjaju branitelji”

  13.06.2022.

  Povodom Dana branitelja Grada Požege, gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić objavio je slijedeću čestitku:

  “Ove godine po prvi puta Grad Požega obilježava Dan branitelja Grada Požege, sjećajući se 13. lipnja, datuma kada je u Vidovcima postrojen 63. samostalni bataljun Zbora narodne garde, jedne od najstarijih postrojbi iz Domovinskog rata, profesionalne postrojbe koja je u jesen iste godine postala okosnica 123. požeške brigade Hrvatske vojske. Zahvaljujući vama, hrvatskim braniteljima i vašim zapovjednicima, na čelu s generalom Miljenkom Crnjcem, Požega i Požeština ostale su sačuvane od ratnih razaranja. Svojom ste hrabrošću i ljubavlju prema Domovini bili okosnica u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.
  Na današnji dan, blagdan svetog Antuna Padovanskog, pozivam sve na zajedništvo i ustrajan rad u ostvarenju Hrvatske kakvu su sanjali i kakvu sanjaju branitelji.
  S posebnim pijetetom prisjetimo se danas svih onih koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, a zahvalnost iskažimo obiteljima poginulih, umrlih i nestalih branitelja. Uspomenu na njihovu žrtvu trajno ćemo zadržati u sjećanju.”

   

  Izvor: Grad Požega

  Foto: V.Milković

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije