Search
Close this search box.

POVODOM DANA ORUŽANIH SNAGA Pohvalom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika pohvaljen brigadir Mato Tomašević, pripadnik 123.brigade i bivši zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović priredio je svečani prijam povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske – Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Tom prigodom je uručio veći broj odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga i bivšim pripadnicima Bojne Frankopan. Među nagrađenima je i brigadir Mato Tomašević koji je „za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća”, pohvaljen Pohvalom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika.

Vojnu karijeru brigadir Mato Tomašević započeo je u 123.brigadi HV Požega, bio je zapovjednik voda, časnik za provedbu obuke, logistički časnik, časnik za tehničko održavanje te voditelj Odsjeka za logistiku. Završio je niz tečajeva i izobrazbi od kojih se posebno ističe završetak Zapovjedno stožerne škole na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski. Također je završio i niz međunarodnih tečajeva za sudjelovanje u operacijama potpore miru u kojima je i dva puta bio sudionik u NATO operacijama u Afganistanu i Pakistanu.
Zapovjedništvo Središta za obuku i doktrinu logistike preuzeo je u siječnju 2016.godine. U lipnju 2020.godine otišao je na novu dužnost u Zapovjedništvo za potporu u Zagreb.

Tekst: V.Milković
Foto: pozega.hr

Vezano
Vezano