Search
Close this search box.

POVODOM DANA SJEĆANJA Poziv građanima da dođu na paljenje lampiona za žrtve Vukovara i Škabrnje upućeni u Požegi, Pleternici, Kutjevu, Bektežu, Zagrađu…

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u mnogim mjestima bit će organizirano paljenje lampiona a organizatori su pozvali građane da im se u tome pridruže.
Članovi Hrvatske demokratske zajednice lampione će tradicionalno zapaliti na križanju Vukovarske i Ulice dr.Franje Tuđmana u Požegi. Paljenje lampiona je zakazano danas za 17,30 sati. Pola sata ranije članovi Udruge Alumni FTRR i studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja lampione će zapaliti ispred zgrade fakulteta.
Paljenje lampiona za građane Pleternice organizirano je također danas za 17 sati ispred Gradske kuće dok su građani Kutjeva pozvani na Trg Graševine u 19 sati. Počest žrtvama Domovinskog rata odat će igrači i klupska uprava NK Granićar Zagrađe a pozvani su i drugi mještani sela da im se pridruže u 18 sati ispred kapelice sv.Roka. NK Zagrađe i Udruga FTRR mole građane da ponesu svoje lampione.
Žrtava Vukovara i Škabrnje prisjetit će se i KUD Bektež koji organizira tradicionalni program „Iz Bekteža Vukovaru od srca”. Bit će to u subotu u 16 sati ispred društvenog doma.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano