Search
Close this search box.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA CIVILNE ZAŠTITE Održana združena terenska vježba civilne zaštite „Zarilac 2024.”

Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana civilne zaštite danas je na jezeru u Zarilcu održana združena terenska vježba civilne zaštite „Zarilac 2024.”. Vježbu su proveli Služba civilne zaštite Požega, VZ Požeško-slavonske županije, Hrvatske vode, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čaglin, Javna vatrogasna postrojba Požeško-slavonske županije, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Požega, Policijska uprava požeško-slavonska, PP Pleternica, Hitna medicinska pomoć Požega, Gradsko društvo CK Požega, Ronilački klub Požega te Operativne snage civilne zaštite grada Pleternice i Općine Čaglin.

Ovom vježbom htjelo se provjeriti osposobljenot i koordinacija operativnih snaga u slučaju urbanih poplava koje su zahvatile područje ribnjaka u mjestu Zarilac (kamp odmorište), kontrola kretanja u poplavljenom području, spašavanje na vodi, spašavanje s visine, potraga za nestalim osobama, pružanje medicinske i psihološke pomoći.

Vježba je započela dojavom u Centar 112 od djelatnika kamp odmorišta da je vodeni val ugrozio kamp s oko 40 osoba te se nekoliko korisnika nije vratilo u kamp. O tome su potom obaviještene sve žurne službe koje su došle na teren. Uslijedilo je ispumpavanje poplavljenog područja, izgradnja zečjih nasipa, potraga za nestalima, njihovo pronalaženje i zbrinjavanje…..
Izvođenje vježbe promatrali su čelni ljudi svih žurnih službi, potom županica Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc.Borislav Miličević, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardać  Županica Jozić, gradonačelnica Šarić i načelnik Bardač na kraju vježbe su izrazili zadovoljstvo zbog njenog uspješnog izvođenja te su izrazili nadu kako će svi sudionici vježbe imati što manje prilike i u praksi pokazati ono što su danas pokazali u vježbi. Zahvalu na sudjelovanju u vježbi svima je uputio i čelni čovjek Civilne zaštite u Požegi Slavko Marinac.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano