Search
Close this search box.

POVODOM MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI Održano predavanje u Đačkom domu Požega


Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti održano predavanje u Đačkom domu Požega

Policijski službenici PU požeško- slavonske su 30. studenoga  u prostorijama Đačkog doma u Požegi održali predavanje korisnicima i odgajateljima na temu ovisnosti o drogama i njenog suzbijanja kod mladih s ciljem podizanja svijesti o problemu svih vrsta ovisnosti te na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, a poglavito droga. Predavanje su održali policijski službenik Službe kriminalističke policije Mario Pjerabon i policijski službenik za prevenciju Miro Miličević.
 Kroz predavanje su prisutni upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse nastojalo se predočiti koje posljedice one mogu izazvati i koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život.
Učenicima se kroz predavanje želi podići i razina svijesti o opasnostima konzumiranja i štetnosti zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti. Naime, često se trošenje droga započinje eksperimentiranjem, znatiželjom ili utjecajem društva i vršnjaka, te je stoga važno oduprijeti se svim izazovima koje nepromišljenim ponašanjem možemo izazvati.
 Također je ukazano koje posljedice snosi alkohol i njegovo konzumiranje te  problematiku vožnje pod utjecajem alkohola i problematiku događanja prometnih nesreća u kojima su sudionici „mladi vozači“ pod utjecajem alkohola.
 Na samom kraju su učenici  upoznati i s kazneno-pravnim i prekršajnim odredbama, odgovornošću i specifičnostima vezanima uz njihovu dob i odrastanje.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano