Search
Close this search box.

POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE Večeras će u pleterničkoj knjižnici biti predstavljena knjiga Željka Dugca „Andrija Štampar – slike velikih formata“

U povodu „Mjeseca hrvatske knjige“ u četvrtak 19. listopada 2023. godine u 18 sati u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica održati će se predstavljanje knjige Željka Dugca „ANDRIJA ŠTAMPAR – slike velikih formata“.
Željko Dugac, prof. dr. sc., znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, naslovni izvanredni profesor, rođen u Rijeci. Diplomirao 1994. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci temom iz povijesti medicine. Magistar znanosti, na području biologije-biološke antropologije postaje 1999. temom vezanom uz proučavanje narodne medicine. Doktorsku disertaciju obranio 2003. na području biomedicinskih znanosti i zdravstva s temom iz povijesti javnog zdravstva. Od 1998. je asistent pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti zavodu za povijest i filozofiju znanosti Odsjeku za povijest medicinskih znanosti, a od 2015. godine znanstveni savjetnik u trajnom zvanju u Odsjeku za filozofiju znanosti iste institucije. Za naslovnog izvanrednog profesora je izabran 2010. na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno profesor povijest medicine i znanosti na doktorskim studijima povijesti 20. stoljeća Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Član je znanstvenog odbora Sveučilišta Jan Amos Komensky u Pragu od 2012. godine.

 

Gosti predavači :
• Akademik Željko Cvetnić : voditelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Velikoj Gorici
• Katja Matković Mikulčić . upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Velikoj Gorici

 

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi