Search
Close this search box.

POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika Hrvatske među kojima je 17 iz naše županije!

Povodom Svjetskog dana učitelja, 5.listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo je 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj. Svaki od njih dobio je nagradu od 1327 eura bruto.
Za osvajanje nagrade vrednovala su se postignuća ostvarena u periodu od 16.lipnja prošle do 15.lipnja ove godine. Da bi netko ušao u izbor za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike, morao je biti prijavljen na javni poziv koji je objavilo Ministarstvo. Nakon toga je slijedilo bodovanje a bodovi su se mogli prikupiti za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, bodovao se također i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Isto tako, vrednovalo se i vođenje projekata, a bodovi su se dodjeljivali i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te. Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.
Među 505 nagrađenih njih 17-ero je s područja Požeško-slavonske županije. Najveći broj nagrađenih zaposlenici su Ekonomske škole Požega, čak šest, a to su: Marija Šag Sadilek, Ksenija Krizmanić Horvat, Jelena Kovačević, Martina Budimir, Zvjezdana Farkaš i Lidija Gerstman. Iz Tehničke škole Požega nagrađeni su Marina Mirković i Denis Smojvir te Mirjana Levar iz Obrtničke škole.
Kad je riječ o osnovnim školama, nagrađeni su Lejla Skalnik i i Dubravka Namjesnik iz OŠ braće Radića Pakrac, Biljana Krajačić Osnovna škola Lipik, Jasminka Hajpek OŠ Antuna Kanižlića Požega, Katarina Kotrla Vidić OŠ „Dobriša Cesarić” Požega, Mirela Peroutka OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Ivana Rakonić Leskovar OŠ Dragutina Lermana Brestovac i Kornelija Sabljak OŠ Julija Kempfa Požega.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano