Search
Close this search box.

POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA Danas kontrola tlaka i šećera u krvi u Požegi, Pleternici, Kutjevu, Velikoj i Čaglinu

Ovogodišnji Svjetski Dan zdravlja obilježava pod krilaticom „Moje zdravlje, moje pravo“.
Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo, a trećina svjetske populacije nema odgovarajući pristup zdravstvenoj zaštiti. Svi imamo pravo na: sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, život bez diskriminacije, informacije o vlastitom liječenju i dosljednost informacija, donošenje odluka o vlastitom zdravlju
U Republici Hrvatskoj svi građani imaju pravo na zdravstveno zaštitu, no ona ipak nije svima dostupna pod jednakim uvjetima. Svatko mora imati pristup zdravstvenim uslugama koje treba kada i gdje ih treba.
Svjetski dan zdravlja obilježit ćemo u cijeloj našoj županiji i omogućiti provjeru različitih rizičnih faktora: mjerit ćemo krvni tlak, vrijednosti šećera u krvi i savjetovati o zdravom životnom stilu.
Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane ispred Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te drugim partnerima i suradnicima da nam se priključe:
11. travnja (četvrtak) u središtima Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike i Čaglina od 9:00 do 11:00 sati
Izjave za medije planirane su 11. travnja u 9.30 sati kod suda u Požegi. Svjetski dan zdravlja već je obilježen u Pakracu 28. ožujka.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo PSŽ

Foto: pixnio

Vezano
Vezano