Search
Close this search box.

POŽAR GOSPODARSKE ZGRADE Izgorjela unutrašnjost, kombajn, poljoprivredni priključci i svinje!

Anonimni građanin predao ručnu bombu

U subotu 18. svibnja 2024. na području Požege, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao ručnu bombu. Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požar na gospodarskoj zgradi

U subotu 18. svibnja 2024. oko 13 sati u mjestu Donji Emovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 81-godišnjaka. U požaru je izgorjela unutrašnjost i krov gospodarske zgrada, kombajn, više poljoprivrednih priključaka te deset svinja koje su se nalazile u zgradi.

Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka navedenog požara.
 
Požar na otvorenom prostoru

U subotu 18. svibnja 2024. oko 18.15 sati u mjestu Ugarci, 56-godišnjakinja je na otvorenom spaljivala suho granje i drugi otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se uslijed vjetra požar nekontrolirano proširio te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Protiv 56-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
 
U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dijete

U subotu 18. svibnja 2024. oko 18.50 sati u mjestu Stari Brestovac na raskrižju Ulice Stari Brestovac i odvojka iste ulice, devetogodišnje dijete koje je upravljalo biciklom bez zaštitne kacige, nije propustilo vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaske te je udarilo prednjim dijelom bicikla u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 75-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozač se zaustavio i zadržao do dolaska djetetove majke, a zatim je napustio mjesto događaja a da nije obavijestio policiju, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 0,62 promila.

U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno i slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Velika i u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.
 
Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U nedjelju 19. svibnja 2024. oko 1 sat u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su u prometu zatekli 52-godišnjag vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,63 promila upravljao osobnim automobilom.

Istoga dana, oko 1.35 sati u Požegi na Šijačkoj cesti, policijski službenici su u prometu zatekli 61-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasanost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano