Search
Close this search box.

POŽARI Dvojica muškaraca zaradili optužne prijedloge zbog nepažljivog spaljivanja suhe trave i niskog raslinja

Požari na otvorenom prostoru

U četvrtak 8. veljače 2024. oko 10.30 sati u blizini mjesta Komušina, 32-godišnjak je na poljoprivrednoj površini spaljivao suhu travu i nisko raslinje te je uslijed vjetra došlo do nekontroliranog širenja požara u kojem je izgorjelo oko 5000 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja.

Istoga dana, oko 13 sati u mjestu Crkveni Vrhovci, 58-godišnjak je na otvorenom prostru spaljivao suhu travu i nisko raslinje te se uslijed vjetra požar nekontrolirano proširio. U požaru je izgorjela površina oko 5000 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Prometna problematika

U četvrtak 8. veljače 2024. oko 14.20 sati u Požegi u Ulici Republike Hrvatske, 58-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uključivao se u promet vožnjom unazad s parkirališta, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je zadnjim dijelom vozila udario u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 19-godišnjak.

Navedenom 58-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 10./11. veljače 2024. provoditi će se preventivno represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano