Search
Close this search box.

POŽARI Za dva požara uzrok se ne zna, treći su skrivila dvojica neopreznih muškaraca pa su zaradili optužne prijedloge!

Poljanska: dovršen očevid

U subotu 16. rujna 2023. oko 21.30 sati u blizini mjesta Poljanska, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru. Tom prilikom izgorjelo je 17 rolo bala sijena u vlasništvu 60-godišnjaka.

Policijski službenici su dovršili očevid i tom prilikom se nije mogao utvrditi točan uzrok požara. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 680,00 eura.

Požari na otvorenom prostoru

U nedjelju 17. rujna 2023. oko 12.20 sati u mjestu Velika na Trgu bana Josipa Jelačića, na neutvrđeni način došlo je do požara na travnatoj površini. Tom prilikom izgorjelo je oko 3000 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja te PVC stup vlasništvo Hrvatskog telekoma.

Istoga dana, oko 14 sati u blizini mjesta Komušina, 72-godišnjakinja i 75-godišnjak su na zemljištu spaljivali suhu travu i nisko raslinje, a da nisu poduzeli sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se uslijed vjetra požar nekontrolirano proširio te je izgorjelo oko 33600 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja.

Protiv oboje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 16. rujna 2023. oko 9.20 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici u prometu zatekli 40-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao mopedom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano