Search
Close this search box.

POŽEGA Danas je započela ljetna sezona kupanja na Gradskim bazenima

Jutros u 8 sati započela je ljetna sezona kupanja na Gradskim bezenima u Požegi. Cijena dnevnih i godišnjih ulaznica ostala je ista kao i prošle godine.  Cijena dnevne ulaznice za djecu je 1 euro dok je za odrasle 3 eura (poludnevna – 2 eura). Godišnja ulaznica za odrasle je 65 eura, a za djecu 20 eura. Ljetna sezona kupanja trajat će do nedjelje, 01. rujna, a bazeni će biti otvoreni svakog dana od 08,00 do 20,00 sati.
Djelatnici Požeškog športskog saveza su kroz protekla dva mjeseca svakodnevno pripremali Gradske bazene za novu sezonu kupanja. Tijekom srpnja bit će organizirana i tradicionalna škola plivanja Požeškog športskog saveza.
Požega je svoj prvi bazen olimpijskih dimenzija dobila još davne 1953. godine. Izgradnja je počela 1952., a svečano je otvoren 27. 07. 1953. Novi bazeni napravljeni su na mjestu gdje su bili i stari ali na brzinu tijekom 2016. godine i to u rekordnom roku odnosno za samo 42 dana. Zbog toga su svake godine nužni sve brojniji popravci u strojarnici i sanitarnim prostorijama.
Gašenjem Javne ustanove “Sportski objekti Požega” od 2022. godine upravljanje Gradskim bazenima ponovno je preuzeo Požeški športski savez.

Izvor: Požeški sportski savez

Vezano
Vezano