Search
Close this search box.

POŽEGA Edukacijom do manje ozljeda od pirotehnike

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine provodi operativnu akciju „Mir i dobro“ koja je započela 11. prosinca 2023. i trajat će do 7. siječnja 2024.
 
U četvrtak 14. prosinca 2023. u prostorijama Katoličke gimnazije u Požegi i Gimnazije u Požegi, Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega i Medicinskim fakultetom iz Osijeka provela je edukaciju učenika prvih razreda navedenih škola pod nazivom „Pirotehnička sredstva i opasnost od istih“.


 

Predavanje su održali dječji kirurg i pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera doc. dr. sc. Dalibor Divković i policijski službenici za nadzor i planiranje za prevenciju Miro Miličević i Goran Matijević.
 
Prisutni su kroz predavanje upoznati s uvjetima za nabavu, držanje i uporabu pirotehničkih sredstava iz Zakona o eksplozivnim tvarima.
 
Također su učenici  upoznati i s opasnostima koje prijete od pirotehničkih i rasprskavajućih sredstava, a posebice pri nestručnom rukovanju te s najčešćim ozljedama koje nastaju pri rukovanju pirotehničkim sredstvima, kao i kako pružiti pomoć u slučaju ozljeđivanja.
 
Na edukaciji je sudjelovalo 120 učenika kojima su podijeljeni promidžbeni letci vezani za uporabu pirotehnike i prevenciju ozljeđivanja.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

Vezano
Vezano