Search
Close this search box.

POŽEGA I PLETERNICA Podjela uskrsnica umirovljenicima – prijavite se!

Gradovi Požega i Pleternica i ove će godine umirovljenicima podijeliti uskrsnice. Evo objava s njihovih internetskih stranica o tome tko može dobiti uskrsnicu i na koji način:

POŽEGA

Uskrsnice za požeške umirovljenike – podnošenje zahtjeva do 20. ožujka

Uoči blagdana Uskrsa, Grad Požega dodijelit će prigodnu novčanu naknadu, tj. uskrsnicu u iznosu od 50,00 eura i to umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade te nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu zbog nezaposlenosti.
Pravo na uskrsnicu mogu ostvariti umirovljenici s područja Grada Požege koji primaju mirovinu do 300,00 eura. Umirovljenicima se smatraju korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu (tuzemne mirovine) i korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora (inozemne mirovine).
Tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima se zbrajaju.
Kako bi ostvarili pravo na uskrsnicu, umirovljenici moraju podnijeti zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice, zadnji odrezak od mirovine i druge dokaze po potrebi. Zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnicu može podnijeti i druga osoba u ime umirovljenika koja je uz propisane dokaze, dužna dostaviti i presliku vlastite osobne iskaznice. Predaja zahtjeva trajat će od 1. do 20. ožujka 2024. godine.
Ukoliko se zahtjev pozitivno riješi, uskrsnica će se isplatiti na tekući račun umirovljenika ili se može podići na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada Požege (Trg Sv. Trojstva 1).
Korisnicima zajamčene minimalne naknade uskrsnica će se isplatiti na osnovu popisa Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Požega, a nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu zbog nezaposlenosti, uskrsnica će se isplatiti na osnovu popisa Požeško-slavonske županije, te ne moraju podnositi zahtjev.

PLETERNICA

Ovim Javnim pozivom pozivaju se svi umirovljenici s područja Grada Pleternice da podnesu zahtjev za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava umirovljenicima prigodom blagdana Uskrsa 2024. godine, a koji imaju prebivalište na području Grada Pleternice.

Korisnici ove mjere mogu biti samo umirovljenici koji su stekli status umirovljenika i primaju starosnu mirovinu sukladno pozitivnim propisima.
Naknada iz ovoga Javnog poziva dodjeljuje se u jednokratnim iznosima kako slijedi:
1. umirovljenicima s mirovinom i ukupnim prihodima koji nisu veći od 130,00 eura pripada naknada u iznosu od 55,00 eura
2. umirovljenicima s mirovinom i ukupnim prihodima od 130,01 eura do 200,00 eura pripada naknada u iznosu od 40,00 eura
3. umirovljenicima s mirovinom i ukupnim prihodima od 200,01 eura do 270,00 eura pripada naknada u iznosu od 30,00 eura
4. umirovljenicima s mirovinom i ukupnim prihodima od 270,01 eura do 340,00 eura pripada naknada u iznosu od 20,00 eura
(Napomena: referentni mjesec u kojem se promatra visina mirovine biti će mirovina isplaćena u mjesecu siječnju 2024. godine za mjesec prosinac 2023.godine).
Zahtjev za korištenje sredstava se podnosi najkasnije do 08. 03. 2024. godine.

Više o svemu možete doznati na internetskim stranicama gradova Požega i Pleternica

Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali