Search
Close this search box.

POŽEGA Izvršena sanacija pješačke staze u parku Pod gradom

Danas su požeški  gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel obišli novouređenu pješačku stazu u parku Pod gradom. Govoreći o ovoj stazi, pročelnica je naglasila kako su prepoznate potrebe građana u vezi sa sigurnošću na ovom potezu zbog prolaska vozila i prekomjernog bacanja snijega. -Pokazala se potreba za zamjenom opločnjaka i rubnjaka na stazi ukupne dužine 95 metara i širine oko 3 metra. U kompletnom dijelu glavne staze koji nije bio promijenjen izvršili smo sanaciju postavljanjem novih kocki i novih opločnjaka rubnjaka te pripremu postojeće podloge tucanikom. Radove je izvodila tvrtka „Ceste“ iz Požege, a započeti su i izvršeni u prosincu prošle godine, za manje od mjesec dana. Vrijednost radova je 65.000 kuna bez PDV-a, kazala je pročelnica A. Menđel te dodala da su postavljena i dva stupića kako bi se izbjeglo daljnje prometovanje ovim dijelom koji je izrazito pješački dio. Omogućen je tako pristup samo za vatrogasni put, što se  mora imati zakonski, a ne može se dopustiti prolaz poslovnim vozilima, privatnim ili u bilo koje druge svrhe.

Gradonačelnik je napomenuo kako su šetnice velik problem jer kod njih nije sve definirano, a u pravilu su u vlasništvu „Hrvatskih voda“ i bez njih se ne smije ništa poduzimati.

-Vrlo teško smo uspijevali da oni nešto naprave što prije jer su njihovi poslovi sporiji i duže traju, a vjerojatno nemaju takvu operativu da to mogu brže rješavati. Problem je i na drugim šetnicama, a „Hrvatske vode“ moramo moliti da nešto naprave. Ove godine smo se dogovorili da ćemo, bez obzira na vlasništvo, o trošku Grada obavljati redovite košnje na obje strane šetnice, da šetači ne hodaju kroz šikaru te da uživaju u šetnji. No, to je problem koji sami ne možemo riješiti-istaknuo je gradonačelnik Glavić. Dodao je da ima puno ovakvih mjesta i Grad Požega je ove godine za takve poslove u gradu predvidio značajna sredstva.- Želimo da se grad uredi tako da šetnice, zelene površine i gradske ulice izgledaju puno bolje nego što izgledaju u ovom trenutku-zaključio je gradonačelnik.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano