Search
Close this search box.

POŽEGA JE BILA DOMAĆIN SPORTSKIM IGRAMA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA POLICIJE Ministar Tomo Medved: „Svako ovakvo naše okupljanje je prigoda da odamo počast dragim prijateljima koji su svoje živote izgubili u obrani domovine!”

Zajednica udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata policije RH je organizator a domaćini Udruga Hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije sportskih igara koje su danas održane u Požegi. Na otvorenju igara u SD Tomislava Pirca okupili su se članovi 12 udruga iz cijele Hrvatske te brojni uzvanici među kojima i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Hrvatski branitelji policajci, kako je rekao predsjednik Udruge hrvatske policije Požege i Požeško-slavonske županije Zoran Renka, natjecat će se u malom nogometu, šahu, belotu, kuglanju i stolnom tenisu, a ovakvi susreti su prilika za druženje i učvršćivanje zajedništva. Okupljene branitelje policajce pozdravili su gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije. RH Marijan Smernić, županica Antonija Jozić, saborska zastupnica Anamarija Blažević i na kraju u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar branitelja Tomo Medved.
— Svako ovakvo naše okupljanje je prigoda da odamo počast dragim prijateljima koji su svoje živote izgubili u obrani domovina i onima koji su od posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu umrli nakon rata – rekao je ministar Medved. Dodao je potom kako svi oni, svjedoci vremena,moraju istinu o Domovinskom ratu prenositi na mlađe naraštaje.
– Ova sloboda nama nije darovana, ona je krvlju plaćena. A nama u Vladi RH na čelu s predsjednikom Plenkovićem hrabrost i odlučnost hrvatskih branitelja, žrtva hrvatskih branitelja, jest i bit će nadahnuće i inspiracija u donošenju danas zahtjevnih i teških odluka, obzirom na okolnosti u kojima živimo – rekao je ministar Medved.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano